FOTOREPORTAŽA: Rushe Skate contest
July 14, 2015   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice   //   No Comment

V poplavi eventov, ki se zadnja leta vrstijo v naši mali užaljeni domovini, ki se pretežno koncentrirajo le na sobotna dogajanja, je malo tistih, ki se jih brez težav izpostavi. A Ruše so popolnoma druga pesem. Pa pojdimo kar lepo na štart, ko je po tehtnem razmisleku padla ideja, da se event izvede v petek in se s tem ne pokrije tistega dogajanja, ki naj bi sledil naslednji dan. Naj bi. Ja, vremenski pogoji so za nas, porivače sedemplastnih poganjavčkov, sila pomemben faktor, ki nas marsikdaj prisili do tega, da dogodek odpovemo. In scenarij se je mimogrede obarval na črno in Ruše je na planiran majski petek poscala višja sila. Ni druge, kot da se dogodek prestavi na nek drug datum. In ko je bil jasen tudi naslednji datum in sicer v mesecu juniju, je bilo vse pripravljeno – od potrjenih tekmovalcev, doteranega urnika s pridruženo klapo iz Rolka eventov in bam – tudi v drugo se je nebo zjokalo in preprečilo druženje. Malokdo si takrat ni zažvižgal kakšne sočne kletvice z izvorom južno od nas, a obupal ni nihče. Ker gre v tretje rado (kdo je ta Rado?), je padel še tretji datum – 11. junij. In na ta dan smo naročili lepo vreme, dobili obisk skejterjev iz Hrvaške, Ljubljane, Slovenj Gradca, Raven na Koroškem in še kje. Jedlo se je, pilo se je, skejtalo se je, sem pa tja je kdo tudi padel, muzika nas je jačala, smeha ni manjkalo, manjkale niso niti kvalifikacije v hippy jumpu, kjer se je letelo preko 130 centimetrov in resno napovedalo, da se bo konec avgusta skakalo za Guinessovo knjigo rekordov!

Nekaj malega manj kot 20 tekmovalcev v takozvani skatepark disciplini se je strnilo v finalno šestko, ki se je pogrupirala po 3 in na najboljši možni način stisnilo dva jam sessiona. Timotej Lampe Ignjić je finale odpeljal praktično brez napake, wonderboy Antonio Peković (HR) je vsem manevrom z najbolj lahkotnim stilom dodal še backside flip iz benka naravnost na flet, kar je bil trik dneva in overall zasedel drugo mesto, na tretje pa je stopil Sandi Pavlovič (kickflip cross-footed landing , switch fs 270 to fs boardslide to fakie, etc…).

In kaj je sledilo? Ja, jasno se je moglo uscat, kako da ne. Ampak tokrat ni to zmotilo nikogar – podelitve nagrad so bile že mimo, free session se je pač ustavil, en za drugim smo pobrali za sabo smeti, šila in kopita ter se po najboljših močeh zorganizirali, da smo se par ur kasneje dobili v kafani, kjer je spiker eventa, fotograf spodnjih fotografij, so-organizator taistega happeninga in tudi hippy jump kompetitor Iztok Šumatič A.K.A. Eyeceeou še zarepal z ekipo.

Ma ni da ni. Ruše, hvala! Maribor, hvala! Vreme hvala in hvala vsem prisotnim, sodelujočim in skejtajočim!

Comments are closed.