FOTOREPORTAŽA: PENDREK KONTEST 2022
August 30, 2022   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice, Fotogalerija   //   No Comment

Kje sploh začeti? Zgodovina se je ponovila, zamenjale so se generacije, zamenjal se je skate park, Koper pa še vedno ostaja Koper in Pendrek kontest je doživel ponovno rojstvo. Končno!

Po dveh letih razvijanja idej in več ko desetih letih stagnacije od zadnje izvedbe tega skate festivala nam je naposled le uspelo in pod streho spraviti odličen dogodek. Dogajalo se je od petka 26. pa do nedelje 28. avgusta 2022, ko smo za začetek udarili eno hitrostno tapkanje za najmlajše in tudi za starejše. Odličen začetek sproščenega petka, ki ga je spremljalo skejtanje v parku, polni štanti z noro hudimi Pendrek majicami, ki jih boste lahko našli tudi v redni Obsešnovi prodaji, za muziko smo poskrbeli DJ Fogy, CLZ in Whynnel, za žejna grla ledeni čaji Sola, voda Zala, hladni pirčki, za lačna usta pa nepogrešljivi čevapčiči izpod peke Luke Mahneta.

V nadaljevanju se je udarilo še snake run kontest, ob reflektorjih in popolni temperaturi pa se je divjalo, debatiralo, plesalo in smejalo do poznih ur… zares poznih. Čas je bil za spanje – za ene v DIY skateparku Bali nad mestom, za druge v avtomobilih, za tretje v rentanih apartmajih. Ja, pretekle Pendrek konteste se marsikdo spomni z brezplačnim kampiranjem ob samem parku, ki je bilo letos žal onemogočeno, a drugo leto se bomo maksilalno potrudili, da izpeljemo tudi to in da s tem še povečamo obisk in združimo vse generacije skejterjev in ljubiteljev tovrstnih druženj.

Sobota, the day. Končno! Park se počasi polni, vročina ubija, mladina, dekleta in elita trenirajo svoje rune. Pa potem? Ob želji vseh, da bodo oblaki zgrešili Bonifiko, nam sreča ni bila naklonjena, dež pa se cca 2 uri ni ustavil, torej odličen čas za popivanje, prehranjevanje in neumne debate v bližnjih restavacijah. Zagrizeni skejterji so sušili park že med dežjem, beton se je hitro sušil in začelo se je muditi. Grozila je še ena nevihta čez par ur, zato je bilo nujno potrebno čimprej zasesti sodniške stolčke, ogreti mikrofon in pripraviti vse 3 kategorije (fantje, dekleta, starejši) na čimprejšnji začetek. Kvalifikacije so potekale sproščeno in temu je sledilo tudi nadaljevanje. Obisk se je povečal, gledalci so kapljali iz povsod, ležalniki Zavarovalnice Triglav so se zasedli v prvih sekundah. 

Kaj pa skejtanje? V prvi vrsti gre pohvalit prav vse prisotne – od domačinov do skejterjev, ki so prišli iz cele slovenije, seveda pa ne bi bil Pendrek kontest tak kot je, če ne bi med tekmovalci našli tudi kakšnega Italijana, Francoza in nepogrešljive hrvaške sosede. Mladina napreduje iz dneva v dan. Lokalni mulčki so naštudirali park v popolnosti, punce skejtajo in skejtajo tudi punčke pri šestih letih in to popolnoma brez treme. Ja, skejtanje v Sloveniji ima lepo prihodnost, kar pa so prikazali tudi tekmovalci prve lige – Chris Khan, Luka Bizjak, Žan Hameršak, Mitja Težak, Simon Stubelj in drugi. Tehnično, switch, flipi na grinde in slajde, nasmehi, aplavzi. To je tista prava energija in spodbujanje drug drugega, kar dela skateboarding lepši in boljši od drugih športov in aktivnosti. Elita se je v tem zaporedju tudi porazdelila prva mesta na odru za zmagovalce (rezultate boste našli malenkost nižje) in si porazdelila tisoč evrov denarnega sklada v obliki čekov Zavarovalnice Triglav.

Večer se je nadaleval s tombolo, ki je imela toliko nagrad, da se jih ne da našteti, z najbolj norim freestyle duom UM & KUNA, ki je odprl usta prav vsakemu prisotnemu in kasneje še z metalsko/ska-punkerskimi ritmi, za katere so poskrbeli bendi Human Host Body, Pigs Parlament in Hellcrawler, v katerih med drugim bobna legenda novogoriškega skejtanja Pi-Joe.

Kaj je sledilo? Žuranje do zadnjega, kakopak!

Nedelja. Utrujeno. Za marsikoga že tako, da ni zmogel še enega dneva, za preostale ase pa je sledil še bonus, ki je bil nepogrešljiv tudi v preteklih edicijah Pendrek kontestov – water jump. Brez dvoma gre za poslastico vsakega skejterja in ekskluzivo. S svojim skejtom pač ne greš v vodo vsak dan. Skoki so bili dolgi, visoki, nori, zabavni in seveda temu primerno nagrajeni z Obsešen deskami. 

Za nami in vami je vikend, ki si ga bomo vsekakor zapomnili. Brez vas, ki se boste našli v naslednjih vrsticah, ga ne bi bilo – Obsešen, Obala Riders, Dok 7, Zavarovalnica Triglav, Klub študentov občine Koper, Center mladih Koper, Mestna občina Koper, Hidria, Biradiski, Klub Inde, Sola Slovenija, Zala Voda, vsi tekmovalci, vsi v organizaciji, kjer nikakor ne gremo mimo Aljaža Jermana, Ivota Valenčiča in Mitje Štrajharja, glasbeniki, fotografi, snemalci, oblikovalec fenomenalne Pendrekove grafike Tomi Vezjak AKA Vegan in vsi tisti, ki ste na kakršenkoli način podprli ta tridnevni spektakel, ki se bo vrnil v še močnejši obliki tudi prihodnje leto.

Uživajte ob drugi fotogaleriji, za katero so poskrbeli Domen Dajčman (prvih 21 slik), EKO (drugih 15 slik) in Sara Rihter (tretjih 9 slik) – prva vas čaka na povezavi (http://www.pendrekmag.com/fotogalerija-1-pendrek-kontest-2022/)

v izdelavi pa je tudi video, ki sledi prav kmalu…

TXT: Fogy

PENDREK CONTEST rezultati:

Mlajši do 16 let:

1. Klemen Boc
2. Sebastian Christidis
3. Rok Čokelj
4.Oliver Miljković
5.Frenk Martinšek
6. Matic Brataševec
7. Žak Topolovec
8. Tai Šporar
9. Roko Kvesič Janjić
10. David Delak Lozar
11. Tine Grosar
12. Nik Ušaj

Dekleta:

1. Barbara Pečar
2. Lina Sevčnikar
3. Taja Grosar
4. Loen Peress Višković
5. Urška Dalmatin

Starejši od 16:

1. Christopher Khan
2. Luka Božič
3. Žan Hameršak
4. Mitja Težak
5. Simon Stubelj
6. Peter Spiedlick
7. Lovro Leben
8. Robert Perko
9. Jan Novotny
10. Jeanri Bertrand
11. Klemen Brglez
12. Bruno Kolednik
13. Tomislav Vranić
14. Bruno Vranić
15. Daniel Henner Bilhler

Tapkanje rezultati

Mlajši zmagovalec:
Klemen Boc

Starejši zmagovalec:Martin Lazar

All categories winner:
Martin Lazar

Snake run rezultati

Zmagovalec mlajše kategorije:
Sebastian Crhistidis

Zmagovalec starejše kategorije:
Milan Stupar

Comments are closed.