FOTOREPORTAŽA: OBSEŠEN VIKEND SEŠEN 2023
April 13, 2023   //   By:   //   Vsebine, Domače novice, Snowboard, Novice   //   No Comment

Kot gre zadeva že po tradiciji se prvi vikend v aprilu vedno znova dobimo na Voglu, da odsešnamo snowboardersko obarvan Obsešen Vikend Sešen. In ko pričakuješ spomladanske temperature, te sem in tja preseneti tudi zasuk iz druge smeri.

Na velikonočni vikend tekočega leta 2023 so nas presenetile zimske temperature s snegom in svežimi 15 centimetri za nedeljsko powder akcijo.

Sicer pa skok na soboto 8. aprila, ko je bilo ob 9. uri zjutraj že vse zbrano in pripravljeno. Za začetek je bilo na sporedu državno prvenstvo v Big Airu, katerega se je udeležilo 30 fantov in 8 punc. 2 poizkusa za posameznika in taboljša ocena so podali zmagovalce – med člani je bil na prvem mestu Naj Mekinc (SBC Bled), drugi Peter Podlogar (SBC Bled) in tretji Lenart Maligoj (Snežak Celje). Ob nažiganju trikov v višave so ga na strehi kontejnerja žgali rapperji v postavi Mok, Gape in Gregz.

[Galerija 1: foto EKO + Tadej Cerkvenik]


Ob štartu sneženja se je dogajanje prestavilo na rail sekcijo Obsešnovega sešna. Tekmovanje je potekalo v treh grupah – dekleta, fantje do 16 let in fantje, ki so to mejo že prerasli. Vsega skupaj je bilo prijavljenih okrog 60 boarderjev, ki so za pogum tudi letos dobili kratke majice z motivom vogelskega Yetija. In če se je prej zibalo v ritmih rapa, je bil tokrat čas za težje riffe. Na strehi so ga punkali kranjski Pus Pus Pus, po njihovem nastopu pa je sledil še DJ program z Mok Gzb krujem.

V kontejnerju so se pekli toasti, grla je vlažila Cockta, sešen pa se je odvijal na treh objektih – straight rail, kombinaciji tube to down rail in nepogrešljivemu boxu za najmlajše.

[Galerija 2: Tadej Cerkvenik]


V kategoriji deklet je bilo letos prijavljenih kar 9 punc, kar je ekstra pohvalno. Ponovno je zmago pobasala Tinkara Tanja Valcl pred Nikolino Mišeto, ki s ponosom vodi snowboard park na zagrebškem Sljemenu, na tretje mesto pa se je uvrstila Vita Zekić.

V kategoriji do 16 let je potekala izenačena borba za Obsešnov sponsorship med Jako Pančurjem in lanskim zmagovalcem Nikom Lemarkom. Sodniški duo v postavi Žiga Rakovec in Matevž Pristavec je imel nemalo dela, a na koncu je zmagal Jaka.

Prav tako je bilo izredno težko določiti zmagovalca kategorije nad 16 let med Najem Mekincem in Matijo Milenkovičem pa čeprav tudi Nejc Ferjan, vogelska legenda, ni bil daleč s trikom dneva back 180 switch back 360 na down railu ni bil daleč…

Čeke Zavarovalnice Triglav so dobili vsi trije pravkar omenjeni, sodniki, ki imajo na koncu vedno prav, pa so zmago dodelili Matiji Milenkoviču s trikoma back blunt 450 in switch front 180 transfer front blunt 270.

[Galerija 3: Domen Dajčman]


Sešen se je zaključil z best trick sešnom na double kink railu in gap to down railu. Zmagal je Nejc Mekinc s trikom gap to flat cab 270 na double kinku.


16+
1. Matija Milenkovič – back blunt 450 in switch front 180 transfer front blunt 270
2. Naj Mekinc – back blunt 450 in gap switch back blunt 270
3. Nejc Ferjan – nose press back 180 in back 180 switch back 360

16-
1. Jaka Pančur – nose pretzel in switch front board
2. Niko Lemark – 5050 back 360 in nose pretzel
3. Val Zekić – 5050 front 360 in front board

Dekleta
1. Tinkara Tanja Valcl – nose press in nose pretzel
2. Nikolina Mišeta – 5050 back 180 in front lip
3. Vita Zekić – back board (box) in 5050 front 180

[Galerija 4: Domen Dajčman]


V nedeljo, 9. aprila, se je nadaljevalo državno prvenstvo v slope stylu. Novi članski državni prvak (lani je bil na Kaninu prvak v skokih prostega sloga) je postal Vrhničan Ožbe Kuhar (EŠK Mungo). Srebro je pripadlo Lenartu Maligoju (Snežak Celje), ki je bil v moški članski konkurenci edini na zmagovalnem odru oba dneva, bron pa je pripadel Kamničanu Aljažu Sladiču (SBC Bled). Slednji je hkrati postal mladinski (do 19 let) prvak, ob njem pa sta na stopničkah stala še mlajša upa slovenskega deskanja Niko Lemark (srebro) in Jaka Pančur (bron, oba SBC Bled).

Če je bil v soboto “rajder dneva” Jaka, je bil v nedeljo to zagotovo Niko.
Več o rezultatih državnega prvenstva si lahko preberete TUKAJ

Zahvala za odlično pripravljen snowboard park setup gre Alešu Zupanu Zupu in Janiju Talerju kot tudi ratrakistom (Tomaž Stare in njegova ekipa), za snowboarderski posluh hvala tudi Ski center Vogel.

Da pa zaključimo v stilu pa vas razveseljujemo še z dejstvom, da se zima še ne poslavlja in da se še ta teden, kar ga je preostalo, obeta več kot pol metra svežega snega…

Comments are closed.