FOTOREPORTAŽA: Obsešen Street Sešen 2015
May 25, 2015   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice   //   No Comment

FOTOREPORTAŽA: Obsešen Street Sešen 2015

Kaj narediti, ko je vse pripravljeno za dan, ko v prestolnico pripelje največ skejterjev iz vseh regij, ko so za sodelovanje pripravljeni dobrodušni sponzorji, ko je klub pripravljen za večerno dogajanje, ko je nared tudi video projekt, da se ga premierno zavrti, ko pride do vremenske napovedi, ki pravi, da bo polivalo kot iz škafa in zajebalo situacijo?

Drage dame in gospodje, NE! Skejterji se pač ne damo motit in imamo vedno v rokavu asa, ki igra vlogo skrivnega aduta. Ta as je bila na mokro soboto, 23. maja 2015 lokacija pod Fabianijevim mostom, kjer se že nekaj časa nahajajo flatrail in 2 ledga, na omenjen dan pa jim je družbo igralo še kar nekaj s seboj prinešenih objektov. A lepo počasi.

Prvotni strah, da bo obisk zaradi scaline in poplav po državi pripeljal le peščico porivalcev lesa na kolescih, je hitro ugasnil, ko se nas je že na sam uvodni eS Game of SKATE prijavilo kar 32. Vmes so padali triki tu in tam, za predah rolkarjev so poskrbeli udobni stoli Zavarovalnice Triglav, sem ter tja sta nam po grlu stekla Cockta in Monster, vmes je kdo neuspešno pristal trik, mu je odletel kolešček, sem ter tja pa je kdo zlomil desko in dobil novo s strani Jart Skateboards. In če se vrnem na gejmofskejt, ki je trajal kar lep čas, prej omenjeno 32ko stisnil na 16 in na 8 in na 4 in tudi na 3 – in tako smo v finalu pristali Miha Težak iz Slovenj Gradca, Marko “Fogy” Žumer in Milan Stupar. V tem zaporedju smo tudi izpadli, Milan je pobral titulo in na zdravje – v zadnji žep je dobil evričev petdeset, vsi pa smo odnesli še škatlo ponovno obujenih eS obuval.

Napočil je čas, da se uporabi kicker, ga prisloni k steni. Pa da vidimo. Bo kdo kaj? Ni trajalo dolgo pa so začeli padati wallie-ji. Prvi ga je stisnil Anže Lemovec, Miha Miklavčič z desno nogo spredaj se je lotil enakega kot Lejmr in poletel z njim višje kot ostali, Luka Bizjak pa je stisnil frontside wallride in se odpeljal v isto smer odkoder je štartal – na kicker. Ja, tudi ta trojka je pobasala svojih zasluženih 50 eurov v obliki bankovcev, taisti kicker pa se je pomaknil še k sosednji steni – tokrat z naklonom.

Tudi tu ni bilo čakanja. En push, dva, tri in že je Igor Kragelj stisnil svoj wallie ter mu dodal nosegrab. Nekaj poskokov je še bilo čez kicker, a sledil je Adam Tidd, ki je stisnil trik enostavnega izgleda, ki pa je daleč od enostavnega, kombinacija pa ima toliko besed, da sva ob pivu kasneje ta manever skupaj poimenovala kar tailwhip foot plant, kmalu za njim pa je počilo še pod nogami edinstvenega Almirja Jusoviča. Zlomit skejt in se istočasno odpeljat je marsikomu želja, ki pa se ne zgodi pogosto. In tokrat se je – zečji pozišn, hopla, noga na zid, roke so na nosu deske, pok in roll away. Vemo kako izgledata pravkar opisana trika? Bo potrebno za videoedit še malo počakat. Tudi ta bo nastal v produkcijski hiši Kristijana Stramiča, ki je cel event spremljal s svojo digitalno mašinerijo, sicer pa so tudi Igor, Adam in Almir v denarnice lahko pospravili vrednostni papir s številko 50. Vzporedno, ko so se eni zaletavali v zid, so drugi imeli opcijo skakat na kombiniran ledge, na katerega te je zalučal priročni kickerček. Zadeva je v štartu izgledala sila nevarna, a par trikov je le padlo, njihovi izvajalci oziroma izvajalca pa sta si prislužila svojo petdesetko. To sta bila Timotej Lampe Ignjić s frontside smith grindom in Jakob Vilhar, ki je podrsal backside lipslide to fakie. Cha-ching!

Napočila je ura, da se dogajanje preseli v bližnji skatepark v Rogu. Tam se je skejtalo, zabavalo, spilo pivo ali dva, zaroštiljalo čevapčiče, čas pa je klical po še enem premiku in sicer na zadnjo destinacijo dneva – klub Zoo.

Tam se je premierno odvrtel kratek video Signature, ki ga je prej omenjeni Kristijan čaral kar lep čas, ko je s kamero v roki po prestolnici lovil Luko Bizjaka. Video je izjemen in bržkone ga bomo lahko zasledili tudi na tujih skate portalih, jasno pa vam ga bomo ponudili tudi mi.

In po koncu projekcije videa? Ja, še enkrat ga bo treba zavrtet, kar se je tudi zgodilo, prej in po tem smo grla močili z Monster Energy vodkami, hmeljevimi dobrotami ali pa koktejli, kjer je Cockti Black Tonic družbo delal viski. Žurka se je nadaljevala za večino kar pred klubom, kjer se je lahko brez kaosa v obliki glasbe (ali nečemu temu podobnem) lahko v miru kramljalo, pametovalo, se smejalo in imelo fino do zadnjega.

Zmaga je naša, uspeh pa bomo brez kančka dvoma ponovili!

Za fotografije se bomo zahvalili trojici, ki slišijo na imena Emil Kozamernik, Mark Kucler in Klemen Humar – HVALA!

Comments are closed.