FOTOREPORTAŽA: Obsešen “Spomenik” Sešen + Volk Blok Party
May 13, 2022   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice, Fotogalerija   //   No Comment

Nimamo nekega drugega imena za sešen, ki smo ga na to vročo sredo, 11. maja 2022 uprizorili pred legendarnim Cankarjem. Nik Pušnik, skejter in lastnik štirih grafik znanih skejtabilnih skulptur na svežih Obsešen deckih, je glavni krivec (seveda v pozitivnem smislu), da so se fantje lotili Svetlobe obličja, ki jo je izdelal arhitekt Matjaž Počivavšek. Železna konstrukcija že leta služi svojemu namenu – triki, triki in še enkrat triki. Malo morje odfuranih takšnih in drugačnih manevrov je pripeljalo do organiziranega sešna, ki je trajal ravno tolko časa, da smo za taboljše trikiče v slabo uro trajajoči akciji podelili cca 10 deckov.

Eni lepši, drugi težji, flip notr, slajd gor in nepogrešljiv zid ob landingu. Načinov, kako se lotiti spota, je več in takoj kapo dol pred Dejčijevim backside 5050 iz smeri podhoda, kateremu je dodal še ollie čez štenge. Se spodobi, da omenimo še ostale nagrajence s svojimi triki, torej Luka Bizjak, Lovro Leben, Mitja Težak, Robert Dragan, Matjaž Pogačar, Jaka Tomšič pa verjetno še kdo in še mladi snowboarder Niko Lemark, ki je svoj kos lesenega veselja ujel na srečelovu.

Sešen smo hitro premaknili do bara Zorica, kjer se je odvijal Volk Blok party, glasbeno/skejtersko/flanelasto/koncertna/dj veselica, kjer se je dogajalo in odvijalo vse, kar naredi in dela skejterska združena tako lepa in edinstvena. To, da je bilo prizorišče nafilano praktično do zadnjega kotička, sploh ni potrebno poudarjat. Bilo je enostavno noro. Triki so padali, znane face, stara in nova poznanstva, koktejli, miniramp norija in nagrajena trojka, ki jo boste prepoznali v spodnjih fotografijah. Ob stemnitvi se je dogajanje preselilo v notranjost, kjer se je še zadnje atome moči in dolgega dneva vložilo v rajanje s Hamotom in Petrom Deklevo iz Srečne Mladine, s trnovsko ninjo Klemnom Klemnom in zimzelenimi Backstage, ki nad takšno publiko nikakor ne morejo in ne bojo popustili. 

Dan in večer za zapisat in zapomnit. Hvala vsem prisotnim in sodelujočim in glede na videno, si podobnih norij letos obetamo še več, saj Obsešen obeležuje 30. obletnico delovanja!

FOTO: Domen Dajčman
TXT: Fogy

Comments are closed.