FOTOREPORTAŽA: OBSEŠEN SKATE SEŠEN 2017
April 25, 2017   //   By:   //   Vsebine, Novice, Skate, Domače novice, Reportaže, Fotogalerija   //   No Comment

Ob 25 letnici delovanja Obsešen shopa smo v soboto, 22. aprila 2017 odfurali še enega izmed street sešnov, ki vedno prinesejo kaj zanimivega, hudega, atraktivnega. In tud ta ni bil prav nič drugega kot našteto, pa še vreme nam je bilo kljub še kar hladnemu vremenu naklonjeno.

Za sam štart je padla prva lokacija – legendarni Cankar, kjer se je pričakovano pofočkalo največ ljudi, tako skejterjev, ki so pilili svoje trike na vseh točkah ploščadi kot tudi tiste, ki so prišli spodbujat domače adute, se udobno namestit v lesene ležalnike Zavarovalnice Triglav in popit prijetno ohlajen Monster Energy. Sweeper, frontside in backside nosepick, cel kup wallridov in stallov na deck in aksle so bili triki na benkini z zidom, ki smo jo tokrat izbrali za 1. spot, kjer bomo najboljši trik nagradili. Nekje vmes je zid napadel Igor Kragelj s switch walliejem transfer in po dolgih in bolečih poizkusih je best trick pobral Matjaž Bedenik z alley-oop backside flipom iz ploščadi v benk.

GALERIJA 1 – avtor Domen Dajčman

Druga stvar na sporedu je bil highest ollie in uresničile so se napovedi, da bo po šestnajstih letih padel rekord, ki ga je do danes držal Igor Kragelj s preskočenimi 94 centimetri. In so favoriti izpadali in sta ostala le še Tadej Skrbiš pri “dobrih” devetdesetih centimetrih in je ostal le še Beno Omahen, ki je letvico preskakoval brez večjih težav. Energije je bilo še dovolj, da je preskočil Kraglja iz leta 2001 in je za moment kazalo, da si bosta rekord delila, a Beno se ni dal motit in je skočil in preskočil in preskočil še enkrat in zabeležil nov slovenski rekord – 97 centimetrov za možakarja, rojenega leta 97!

Počasi smo odkruzali na Žitni most, popili Monster, popili Cockto, popili pivo ali dva in furali klopco in nekateri tudi ograjo. Klopca se je izkazala za super težek objekt – ne drsi tako kot bi mogel in nikakor se material ne ujame s podvozji. Nekih ornk presežkov nismo videli, Nastja Glavica je stisnil noseslide bigspin naprej, Sandi Pavlovič noseslide bigspin nazaj, sam sem se matral z nosemanualom nollie flip out, Tomaž Šantl je brez uspeha nabijal ollie na klopco in tailslide na ograjo, podobnega manevra se je s smith grindom neuspešno loteval Nik Pušnik, Matjaž Bedenik pa je poskrbel za navdušenje in aplavz, ko je odfural ollie na klopco in noseslide na ograjo.

GALERIJA 2 – avtor EKO

Stvar smo tako zavlekli, da so bile noge vseh že dodobra utrujene in smo tako plan skejtat pred medicinsko fakulteto prestavili do nadaljnega in sešen selili na Metelkovo, ki smo jo z kickerjem in ledgem improvizirali. In so skakali in preskakovali in je zalaufal Matjaž Bedenik in v prvem poizkusu pritisnil tak frontside flip, da bi mu brez pardona high 5 stisnil sam Chad Muska. Padlo je cel kup trikov, med drugim je predaleč poletel Dean Gostimirović z backside 180-jem, ampak Bedo je več kot očitno navdušil najbolj pa je za sam finiš stisnil še mega visok backside flip v liniji cca osmih skejterjev drug za drugim.

GALERIJA 3 – avtor Peter Fettich

Podelitve denarcev, ki smo jih za sešen nabrali s pomočjo Zavarovalnice Triglav, Monster Energyja in seveda Obsešna porazdelili med tiste, ki so najbolj navdušili (3x Matjaž Bedenik kot absolutni zmagovalec na vseh treh lokacijah ter “lucky loserji” Igor Kragelj, Sandi Pavlovič in Dean Gostimirovič), smo uprizorili v klubu Channel Zero na Metelkovi, kjer se je igralo ročni fuzbal, pogledalo kompletno videografijo produkcije Obsešen z videi Extinguish, Damage, Listen to Srečna Mladina, To ni hec in Neverendingstory, vmes se je za 40. rojstni dan presenetilo še Dadota, ki je s pomočjo Dančija pred debelimi dvajsetimi leti na roke stesal indoor skate park na Metelkovi, razdelilo par parov superg in arhivskih številk revije Pendrek ter z DJ ekipo Everything Goes ob glasni muziki vseh žanrov zažuralo, zaplesalo in divjalo do zgodnjih jutranjih ur…

Za vas je dogajanje spremljal in spisal Marko “Fogy” Žumer

GALERIJA 4 – avtor Žiga Dornik

Comments are closed.