FOTOREPORTAŽA: Obsešen Skate Sešen 2017 – DRUGA RUNDA
May 23, 2017   //   By:   //   Vsebine, Novice, Skate, Domače novice, Reportaže   //   No Comment

Zadeva je taka – 22. april je bila tista sobota, ko smo 25 let obstoja Obsešna v Ljubljani praznovali po skejtersko. Odfurali smo sešen, odfurali smo podelitve nagrad in zažurali do jutra. Fotoreportažo si lahko pogledate in preberete na naslednji povezavi – http://www.pendrekmag.com/fotoreportaza-obsesen-skate-sesen-2017/)

Za tiste, ki ste zadevo spremljali in ste spremljali tudi načrtovan urnik in lokacije, ki smo jih ciljali pofurat, potem ste opazili, da smo na omenjen dan izpustili drajsanje pred medicinsko fakulteto. Ja, noge so bile takrat po sešnu na Cankarju, žitnem mostu in ploščadi na Metelkovi že dodobra utrujene, a plani in želje so ostali. Na podelitvah smo napovedali, da bo medicinska padla v bližnji prihodnosti in to se je naposled zgodilo skoraj mesec kasneje, v nedeljo, 21. maja.

Tako smo preko telefonov, Facebookov, emailov in ostalih digitalnih poti obvestili potencialne kandidate, ki so bili pripravljeni se spopasti s hubba zidi, enajstimi in štirinajstimi stopnicami ter z okolico, ki jo ploščad pred vhodom v fakulteto za medicino ponuja.

(Galerija 1 by EKO)

Nabrala se nas je kar lepa številka skejterjev, gledalcev, snemalcev in fotografov. Ideje so bile, želje tudi, a malo je bilo tistih, ki so se stvari zares lotili. Po parih ogrevalnih potezah, premljevanju o potencialnih trikih je stvar vzel v svoje roke glasbenik Zlatko. Opa! Ne gre za reperja, temveč za Zlatka Djogića, utrganega bobnarja še bolj utrganih muzičarjev iz benda Prismojeni profesorji bluesa. Njegov zanimiv pristop do skejtanja je kmalu ponudil zanimiv manever in sicer noseslide po zidu čez 11 šteng, pri katerem si je pomagal tako z ritjo kot tudi z roko. A tu šteje trik in pristanek in tako smo dobili prvega. Na veselje prisotnih, da imamo že en trik, se je Zlatko pognal še enkrat in kmalu odpeljal tudi boardslide s pomočjo preostalih delov telesa.

(Galerija 2 by Domen Dajčman)

In potem je svoj trik v bližini že vadi Igor Kragelj, ko je iz nule priletel Dean Gostimirović in brez težav odpeljal backside 11 čez taisti niz stopnic. Tudi Igor Kragelj je kmalu prišel do svojega odpeljanega manevra, ki sliši na ime fastplant, za katerega je kmalu dojel, da bi stvar izgledala še boljše, če bi jo odpeljal v liniji. Istočasno sem tudi sam (Marko Žumer – Fogy) gledal v del opečnato-kanalnega kosa arhitekture, ki bi bila skejtabilna, če bi luknjo v kanalu lahko zakrpal s primernimi pripomočki. Fotograf Peter Fettich je iz nahrbtnika izvlekel duct tape, Miha Miklavčič pa je iz tazadnjega grmovja privlekel kos železja, ki sta skupaj tvorila popoln kos, ki je tudi meni omogočil svoj trik (ollie to nosestall indy grab over), za katerega sem tudi sam dojel, da mi bo dal še večjo željo po pristanku, če se ga lotim v liniji parih zaporednih trikov. Mission completed!

(Galerija 3 by Peter Fettich)

Istočasno je tudi Igor svoj odpeljani trik skušal spravit na niz štirinajstih šteng, prav tako Zlatko kot tudi Dean. Backside 180 je padel kot za šalo, tudi Zlatko je svoj ritni noseslide stisnil brez vidnejših težav, Igor pa je dojel, da je stvar lahko preveč riskantna.

In ko smo že počasi končevali, je še enkrat več svoj pogled proti zidu čez 11 stopnic usmeril Zlatko, s katerim se je spopadal kar nekaj časa, a kjer je volja, tam je pot – padel je še kickflip-to-ritni-boardslide.

Ja, stara garda štirih je bila tokrat tista edina četverica, ki je postregla s triki na spotu številka 3 iz liste štirih, ki smo si ga zadali povozit 22. aprila, ko sta organizaciji sešna prijazno na pomoč priskočila tudi Zavarovalnica Triglav in Monster Energy. Po napovedanem protokolu smo imeli na voljo za podelit 200 eurov med najboljše skejterje aktivnega dneva in tako smo si bratsko vsak po 50 eurov porazdelili kar na lokaciji sami, večer in sam Obsešen Skate Sešen 2017 pa prijetno ob primerno ohlajenih hmeljevcih zaključili v bližnji kafani.

(Galerija 4 by Katja Pokorn)

Za fotografije pred vami so poskrbeli (po zaporedju) poskrbeli EKO, Domen Dajčman, Peter Fettich in Katja Pokorn, spisal in dogajanje spremljal Marko Žumer – Fogy, video s celotnega dogajanja pa nastaja pod taktirko Kristijana Stramiča in bo na voljo kaj kmalu. Stay tuned!

Comments are closed.