FOTOREPORTAŽA: Go Skateboarding Day 2017
June 23, 2017   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice, Fotogalerija   //   No Comment

Go Skateboarding Day, skejterski praznik, ki ga praznuje cel svet. Takrat se organizirano skejta tu, tam, povsod in tudi v Sloveniji. Ljubljana je bila tista, ki je zbrala skejterje na kup in to kljub temu, da smo bili sredi tedna. Sreda, 21. junij, je bil ta lepi dan, ko smo imeli poleg asov v rokavu tudi plan B v primeru slabega vremena. Itak smo ga dobili, a nič zato.

Cankar, legendarni plac, ki se ga brusi že skoraj 30 let, je bil meeting point, kjer smo za sam štart udarili eS Game of SKATE. Ja, to je tista igrica balinanja trikov po tleh, katere smo že vsi siti, a vseeno jo kdaj pa kdaj radi zaigramo. In smo jo. 36 skakalcev se je z žrebanjem pogrupiralo v 18 parov in teh je bilo vse manj in manj. In so izpadali (tihi) favoriti (Milan Stupar, Dai Pejanović Nosaka, Tadej Skrbiš,…) in so ostajali skriti aduti kot je bil tokrat Rok Jeromel iz Velenja. Pa sta se za tretje mesto pomerila Luka 1 in Luka 2. En je mlajši in se piše Božič in prihaja iz Slovenske Bistrice in starejši s priimkom Kolenc, ki je pristal na končnem tretjem mestu. V finalu sva se srečala Rok Jeromel, ki je izločil kar celo četico asov in moja malenkost (Marko Žumer zvani Fogy). Rokov S-K-A-T in triple flip kot žebelj v krsto. Organizator je/sem pobral zmago, nagrade, ki jih je prispeval Obsešen v obliki čevljev eS so bile za zmagovalno trojko enake in čas je bil za premik. In ravno takrat, ko so nebo začeli zapirat temni oblaki in ko je večina že glasovala, da se po cestah, tako kot se za skejterski praznik spodobi, podamo proti muzeju svobodne umetnosti na Metelkovo, se je vsemogočni po blekmetalsko zadrl in hitro smo se preusmerili pod Fabianijev most.

GALERIJA 1 by URBAN CERJAK

Po tadaljši bližnici se nas je dežnim kapljam umikalo od oka preko 50 ljud! In potem? Dež, zajebi! Mi zmoremo! Monster kombi nas je na lokaciji pod mostom pričakal s primerno ohlajenimi piksnami in Flow Ramps objekti, ki nam jih je nesebično za ta posebni dan posodil BMX rajder Miha Glavič. Ko smo jih postavili v zaporedno linijo (ravni ledge/manual pad + ledge/manual pad z naklonom + kicker), so triki padali kot za šalo. Sestavljale so se linije, brainstorming je povedal, da bo Best Line kompetišen potekal organizirano, torej en za drugim. Posamezniki v obliki tekmovalcev, ki nas je bilo 20, smo imeli na voljo 10 poizkusov in šans, da odpelješ linijo treh zaporednih trikov, pri kateri se dotakneš in uporabiš vsak objekt. In smo šli.

Ja, podmostje je sila temen plac in tako je marsikdo tarnal nad dejstvom, da je vidljivost slaba, a odpeljani triki so pritožbe pretehtali. Pod budnim parom oči sta za sodniške in spikerske vloge poprijela poškodovani Matjaž Bedenik, za prjatle Bedo in moja desna roka na praktično vseh organiziranih skate sešnih zadnja leta Jesenko Četić, ki sta določila, da si je tretje mesto priskejtal heroj Luka Pavlič iz Novega mesta. Na drugo mesto je s super linijo priskejtal Nik Pušnik iz Celja, z double flipom čez kicker pa je svojo špuro zaključil Milan Stupar iz Lucije. Ja, praktično vse regije so bile prisotne in zmagovalna trojka je še enkrat več pobrala materialne nagrade v obliki superg, kap in kratkih majic iz Obsešnove zakladnice.

GALERIJA 2 by ŽIGA DORNIK

Po parih tobačnih priboljških, Monster piksnah, pivih in debatah smo sešen sklenili, pospravili objekte in v smehu spuščali kletvice, ko so se prižgale luči pod temnim skate prizoriščom, ki ga bomo hočeš-nočeš obiskali še neštetokrat in na njem pričarali še kakšen organiziran sešen, ki skateboarding takole genialno združuje in povezuje v grupe somišljenikov – skejterjev!

Hvala vsem za udeležbo, za pomoč pri izpeljavi, hvala zgoraj naštetim supporterjem v obliki sponzoršipa, ekstra hvala Miha Glavič in Flow Ramps za odlične objekte in hvala fotografom ter kamermanom, ki ste oziroma še boste prispevali foto/video material za naš medij. Skateboarding is forever!

(P.S. – Video kmalu)

Tekst in organizacija: Marko “Fogy” Žumer

Comments are closed.