FOTOREPORTAŽA: Beroun 2015
July 1, 2015   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Tuje novice, Novice   //   No Comment

Slovensko- hrvaška naveza se je zbrala in opdravila na World Cup event v Beroun, ki ga je organiziral legenda češkega skejtanja Tomas Vintr.

Ekipo smo sestavljali Ico (WCS član in glavni sodnik), Timotej Lampe Ignjič, Jakob Vilhar, Robert Vilhar, Luka Božič ter hrvaška mehkoba na dilci Antonio Peković. Po približno 7-8 ur cijazenja in GPS nebulozah smo prispeli v mesto Beroun, ki je oddaljen od Prage približno pol urce. Mesto je dokaj zaspano, oziroma deluje kot da se ni nikoli zbudilo pa vendar je nekako ta milina pasala duši.

Po check in-u v hotelu smo kar hitro spičili v skatepark, ki kljub majhnosti premore vse potrebne objekte za dober level furanja. Glede na to, da smo prišli dva dni pred tekmo, je to popoldne prevladal balkanski skate sesh, kjer so se naši pubeci privajali na park.

Naslednji dan je uletela cela garda skejterjev iz 20-i držav (Brazilije, Mehike, Japonske, Malezije, Čila kot najbolj eksotičnih destinacij) med katerimi je nekako najbolj izstopal ameriški pro rider Sierra Fellers in braziler Roger Silva.

Vreme je bilo ves čas na meji, da se bo vsipal dež in na koncu je en močan, kratek naliv zaključil sobotno dogajanje tako, da smo morali odpovedati žensko tekmovanje in razglasiti moške zmagovalce glede na rezutlate iz semi finala.
Timi je odfural soliden run brez enega zajeba, vendar so bili triki dokaj ziherce in brez bangerjev je pristal na solidnem 7. mestu. Seveda je treba omeniti, da se je šparal in se bil potem pripravljen vtrgat s ketne v finalu.

Lepo presenečenje pa sta bila Jakob Vilhar in Luka Božič, ki sta v AM tekmovanju dosegla 3. in 8. mesto. Medtem ko bi Jakob lahko pristal tudi na 1. mestu, če bi mu le uspelo sfurat bs kick lip na flat baru ali pa hardflip čez 8 šteng, je Luka imel po moji oceni življenjski run. Na krilih adrenalina in zanosa je tik pred svojim nastopom pod motivacijskimi prijemi Roberta Vilharja sfural fs smith na handrailu, nato pa na koncu idealnega runa še prijavil first try EVER fs feeble na isti štangi.

Moram priznat, da je bil to kar lep izkupiček slovenskih riderjev…žal mi je bilo le Antonia – Pekija, ki je za eno mesto zgrešil polfinale, je pa zato v practicu nakazal takšne trike, da je še Roger Silva spoštljivo ploskal. Vsekakor je Antonio Peković trenutno nekaj najbolj svežega, kar se je lahko zgodili balkanskemu skateboardingu v zadnjem času.

Official clip:

Comments are closed.