FOTOREPORT 1: Obsešen Vikend Sešen 2022
April 11, 2022   //   By:   //   Domače novice, Vsebine, Reportaže, Snowboard, Novice   //   No Comment

Pa smo ga naposled le spravili pod streho! Po 2 letih kovidne pauze, po enotedenski prestavitvi in po krčenju na le en dan zaradi norega sobotnega sneženja na Voglu smo Obsešen Vikend Sešen 2022 le dočakali in ga izvedli na tisto odlično nedeljo, 10. aprila. Obsešen, Zavarovalnica Triglav, Sola Slovenija, sončen dan, ena nora doza sveže zapadlega snega in vsi vi, ki ste to nedeljo uživali z nami!

Ob 7. jutranji uri so se v park zakadili ratraki in do 9. ure poteptali sveže zapadli sneg. Zahvala gre tudi Vogelskim ratrakistom in smučarskemu centru Vogel za celoletno vzdrževanje snowboard parka in s tem podporo slovenski boarderski sceni. Ko je z muziko štartal DJ Bleau (Blaž Oblak), je bil park odprt za trening. Tekmovanje so otvorili najmlajši v kategoriji “Grilo small air sešen”. Bilo je kar nekaj fantkov in punčk v kategoriji do 7 let – prihodnost je torej v dobrih rokah.

Sešen je bil posvečen v letošnji zimi preminulemu Marku Grilcu.
Po razglasitvi rezultatov so se otroci zakadili v čevapčiče in jih pod mentorstvom Davota veselo jedli in zalivali s Sola ledenim čajem.
Sešen se je nadaljeval z brušenjem in naskakovanjem dveh down railov in na novo postavljenim pole jamom to kink rail.

V kategoriji punc je izstopala Tinkara. Za Obsešen sponzorstvo je 12-letni Niko Lemark vseeno premagal Jako Pančurja.

V open kategoriji se je bila bitka za prvo mesto. Sodniki (Matevž Pristavec, Luka Dasovič in Žiga Rakovec) so dolgo mleli in se na koncu odločili, da sta zmagovalca dva – Naj Mekinc in Matija Milenkovič, na tretjem mestu pa je pristala vogelska legenda Erik Harc. Nagrajeni so bili s čeki Zavarovalnice Triglav. Zadnji ček je šel v roke Nejcu Rusu za trik dneva (50-50 gap front 270 boardslide). Matija Milenkovič je stisnil na zgornji flat cevi 50-50 frontflip out, na spodnjem downrailu backside 180 to switch 50-50 in dodal še switch backside 180 out, Naj Mekinc zgoraj front blunt 450 out in spodaj na gapu switch back blunt 270 to noseslide, Erik Harc zgoraj na flat cevi back blunt nosetap 270 out in spodaj na downrailu cab 270 (front boardslide) 270 out.

Dan smo zaključili s tradicionalnim srečelovom. Nagrade so bile bogate in izkupiček je šel v roke ekipi shaperjev.

Hvala Jani Taler in Erik Harc, hvala za pomoč tudi Jure Pavliha in Matevž Pristavec.

Ura je bila že krepko čez četrto popoldansko in že smo lovili zadnjo gondolo za v dolino.
Finančno je sešen poleg Zavarovalnice Triglav podprl tudi Žiga Suša (from boarders to boarders), Sola nas je podprla z novim okusom ledenega čaja in Obsešen z Volcom nagradami.

Na tem mestu podajamo še zadnje obvestilo, ki pravi, da bo Državno prvenstvo v Big Airu in Slope Stylu prihodnji vikend!

KATEGORIJA OPEN:
1. mesto: Naj Mekinc in Matija Milenkovič
3. mesto: Erik Harc

KATEGORIJA PUNCE:
1. mesto: Tinkara Tanja Vajcl
2. mesto: Tajda Jager
3. mesto: Tia Žagar

YOUNG GUNS:
1. mesto: Niko Lemark
2. mesto: Jaka Pančur
3. mesto: Nikola Urh

GRILO SEŠEN:

KATEGORIJA POD 15 LET:
1.mesto: Niko Lemark
2. mesto: Aljaž Sladič
3. mesto: Jaka Pančur

KATEGORIJA POD 7 LET:
1. mesto: Tito Suša
2. mesto. Jakob Hace
3. mesto: Svit Krajnc

PUNCE POD 15 LET:
1. mesto: Ana Pavlovič
2. mesto: Tiva Brumen Loboda

PUNCE POD 7 LET:
1. mesto: Emma Grilc
2. mesto: Lela Grad Božič
3. mesto. Ula Pančur

Comments are closed.