FOTO + REPORTAŽA: Urban Projekt 2014
September 8, 2014   //   By:   //   Vsebine, Novice, Skate, Domače novice, Domače novice, Bike, Muzika, Skate park Nova Gorica   //   1 comment

Po čem si bomo zapomnili 5., 6. in 7. september leta 2014? Po nadodlično izpeljanem dogodku Urban Projekt, ki v Novi Gorici združi grafitiranje, BMXanje, skateboarding, glasbo in še marsikaj drugega. Očitno je tri res srečna številka, saj se je tokrat (vsaj kar zadeva skejtanja) v mega novogoriškem parku odvil tretji event v tekočem letu dvaštirijanstem in končno je tudi nam vreme ustreglo, da smo lahko prišli do zaključka splaniranega dogajanja.

In ker smo bojda skate magazin, se bomo s tokratnjo tekstovno reportažo osredotočili na nedeljsko dogajanje, torej zadnji dan dogodka, ko je napočil čas, da se med seboj pomerijo še skejterji, ki so kapljali iz skorajda vseh regij iz Slovenije, nepogrešljive sosednje Hrvaške, bližnje Italije, prijetno pa nas je presenetil še možakar iz Floride, ki tesno sodeluje z ekipo znamenitega Tampa skateparka.

Kot ponavadi smo tudi tokrat porazdelili mladce v kategorijo do 16. let in vse preostale tekmovalce stisnili v open kategorijo. Sledile so jam sekcije, kjer so mladci naenkrat skejtali trije, pri starejših pa sta istočasno vozila 2. In ker na mladih svet stoji, je imela sodniška trojka v postavi Luka Vogrinčič, Jonathan Gallo in Marko “Fogy” Žumer ter Iztok Šumatič, po domače Eyeceeou na mikrofonu kar precej dela, saj so triki med skejtanjem mlajših padali na 100 in en način (no, tudi pri starejših je bilo nekako tako). Število tekmovalcev se je po prvem krogu skrčilo, ostala je šesterica mladih borcev in deseterica tastarejših. Vsake toliko smo pogledali proti nebu, kjer so se začeli kopičiti oblaki, ki so grozili, da bo dež ponovno onemogočil normalen potek finala, kar je bil razlog, da smo nekoliko pohiteli, a prav nihče ni bil oškodovan niti za sekundo, da nam ne bi še polfinalne jam sekcije in finalne minute prinesle akcije, aplavzov in končnih izračunov ocen, katerim je sledil še best trick tekmovanje, kjer se je skakalo na handrail ob/in preko niza 4+4 stopnic. 4 nagrade so bile pripravljene in Antonio Peković s Hrvaške je pobral kar tri (switch heelflip preko doubleseta, boardslide to frontside 5-0 na handrail in switch frontside 360 ollie preko taistega seta), nakar je zadnji žebelj v krsto zabil Mark Presetnik z nollie bigspinom čez set šteng in čas je bil, da na podium postavimo tanajboljše.

Rezultatsko lestvico vseh (pol)finalistov si boste ogledali malenkost nižje, mi pa bi se na tem mestu radi zahvalili prav vsem, ki ste pomagali pri izvedbi dogodka kot sponzorji, fotografi, DJ-ji, pomagači, zabavljači in seveda vsem tekmovalcem kot tudi gledalcem.

Rezultati:

Kategorija open:

 1. Timotej Lampe Ignjič
 2. Antonio Peković
 3. Jakob Vilhar
 4. Miha Vogrinčič
 5. Antonio Blažičevič
 6. Mark Presetnik
 7. Simon Stubelj
 8. Matija Bolčina
 9. Niccolo Wieser
 10. Anže Lemovec

Pod 16 let:

 1. Rene Torkar
 2. Jaka Tomšič
 3. Matija Frandolič
 4. Luka Božič
 5. Luka Pavlič
 6. Tai Küssel

Fotogalerija je last Urban Projekta na facebooku, kjer si lahko pogledate še več slik, ne dvomimo pa niti v dejstvo, da si bomo kmalu lahko ogledali tudi kakšen videoedit…

LINK: https://www.facebook.com/urban.projekt?fref=ts

1 Comment to “FOTO + REPORTAŽA: Urban Projekt 2014”