FOTO in VIDEO REPORTAŽA: Stari borci 2016
April 27, 2016   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Reportaže, Novice   //   No Comment

Kljub prazniku, ki ga danes praznujemo na slovenskem, se vam javljamo z ne samo fotoreportom, temveč tudi s video montažo iz vikend dogajanja v Mariboru, ki je gostilo še eno druženje t.i. starih borcev, ki smo jih začeli izvajati pred devetimi leti. Drugo leto 10. obletnica – ne manjkat, noro bo!

In kako je izgledala ta, tista sobota, 23. aprila 2016?

Za sam štart nam je grozila vremenska napoved. Ja, povsod po državi naj bi scalo, zato je padel plan b, ki je napovedal zbor v Pikhali. In Pikhala ni pikhala, če ne bi bila locirana zraven kafiča, katerega lastnica je prijazna dama in simpatizerka skejterjev gospa Duška, ki pa tokrat ni ponudila tako zelo ohlajene pive, ampak prešvicanim skejterjem to ni predstavljalo večjih težav. In je padel prvi sešen in prva gajba in pečen piščanec in je padel tudi kakšen trik izpod domačih nog in tudi tujih, saj je obisk, ki je bil tokrat občutno manjši od pričakovanega, okrepila avstrijska posadka.

Žal je skrčenemu obisku botrovala tudi smrt Luke Kogovška, nekdanjega skejterja ljubljanskega Cankar teama prve generacije. RIP buddy!

V akciji, ki je ni bilo malo, smo pogrešali Majka, Dančija, Konana, Vučkota, Dalaja, Čukurja, Alberta, Hefeta, Alfa, Radiča, oba Vogrinčiča pa Vida Florjanca, Matota, Fidota in še bi lahko naštevali, a sešen je žal moral biti odpeljan, zato smo se pognali po suhih cestah. Cestah. Dobesedno. Od spota do spota, mimo avtobusne postaje po trik ali dva, kakšnega smo udarili mimogrede, se zasidrali na trgu Leona Štuklja, kjer nam je ena sama klopca prinesla toliko veselja, kot že dolgo noben objekt, ki se skriva v senci. Mimogrede se je preskakovalo skejte, ura pa je odbila čas, ko se je bilo treba premaknit 85 metrov v desno, kjer Kulturni klub Dvorec gostil projekcijo prvega skate dokumentarca Deckument. Ob tej priložnosti so se podelile tudi 4 nagrade – legendarne šuhe (Airwalk in Vans), izdelane še v prejšnjem tisočletju, ki jih je iz arhiva izbrskal Obsešen, sta med “mlajšimi” prejela all-round ripper Alex Mitev in domači zajebant Tine Sitar, ene pa je v dlani dobil Jaka Ličen AKA Jackson iz Radelj ob Dravi in sicer za posebne dosežke iz preteklih dni, ki so zaznamovali marsikoga iz štajerske skate scene, medtem ko je ročno izdelan pokal iz narezanih skate deckov (kapo dol Alex za takle pis-of-art) pa je prejel Andrej Hozjan iz Lendave – same legende!

Da nas je film Deckument še enkrat več naspidiral, ni treba posebej poudarjat in je tiste, ki se nismo zasidrali pri šanku, odpeljalo do nepozabne garažne hiše, katero je v stilu filma Thrashin’ pač treba pofurat od vrhnjega petega štuka do kleti. Vsako leto kakšna runda več in v vsaki rundi se kdo znajde na tleh. Žur! Ker pa je party treba nekako nadaljevat, se je bilo treba še dodatno izgubit, nagnit kapljico rujnega ali močnejšega, pofurat Teotov miniramp v Kliniki za zdravljenje faušije in noč nadaljevat oziroma kar zaključit na Poštni, kjer je bil žur bojda tak, da je nekoga celo sezulo – dobesedno.

Pa naj kakšno besedo več spregovorijo fotografije in kakšno več še video, za katerega smo poskrbeli vsi, ki smo sem ter tja pritisnili na okrogel gumbek svoje žepne pameti…
2017 bo nepozabno!

Comments are closed.