Ekskluzivni SLS intervju: Matt Berger
May 26, 2015   //   By:   //   Vsebine, Skate, Domače novice, Tuje novice, Novice   //   No Comment

Pravijo, da je tri magična številka. In če to drži, vam bomo že danes (ker se mudi) postregli z zadnjim, tretjim ekskluzivnim intervjujem iz časa Street League v Barceloni. Na par naših kratkih vprašanj je za Pendrek magazin v kolaboraciji z Monster Energyjem tokrat brez težav odgovoril Flipov pro Matt Berger.

AP/MF: Street League tekmovanja po večini potekajo pod streho. Tudi letošnji postanek v Barceloni je zunaj, nas pa zanima kaj ti preferiraš – indoor ali outdoor tekmovanje?

MB: Absolutno zunaj. Nad takšnim vzdušjem, kot je tukaj v Barceloni ob parku se enostavno ne moreš pritoževat. Pa pridobitev vitamina D, haha.

AP/MF: Ali imaš kakšne posebne preparacije za tovrstna tekmovanja ali gre vse po skejtersko rutinsko – skejtanje kot skejtanje, da ostaneš v formi?

MB: Lahko potrdim, da ima vsak nek svoj način, s katerim pristopi na določeno tekmovanje. Sam težko rečem, da se dejansko pripravljam posebej na tekmovanja. Skejtam kolikor zmorem, skušam v tem uživat ne glede na dan ali priložnost.

AP/MF: Kaj ti skače po mislih ob prvem vpogledu na Street League poligon, ki ga po vsej verjetnosti najprej vidiš preko interneta oziroma v obliki slike? Ali si v glavi že rišeš trike in linije ali začnejo ideje padat druga za drugo šele takrat, ko si tam?

MB: Ko prvič vidim, kako bo izgledal course in ko grem ven skejtat, si pogostokrat zamislim, da bo podoben objekt, ki je sedaj pred mano, stal pred mano tudi na tekmovanju. Če najdem v parku, ki ga vozim, kaj podobnega, sicer pa se začnejo ideje kopičit takrat, ko stopim v park.

AP/MF: Pa dajva tole zaključit s klasičnim vprašanjem – kdo misliš, da bo danes zmagal tale prvi postanek?

MB: Prav vsak lahko zmaga, ker znanja nikomur ne manjka, je pa veliko tudi odvisno od tega, ali je danes tvoj dan ali ni.

AP/MF: Če pa bi že mogel izpostavit koga po imenu…?

MB: Res bi rad videl, da Luan Oliveira zmaga.

26-matt-berger-gapfsblunt-slsbarcelona-proopen-FINALS-3196-LORES

Comments are closed.