EDW$ JAM VOL.6 REPORT (piše: Shark)
October 3, 2023   //   By:   //   Domače novice, Vsebine, Novice, Bike   //   No Comment

Alora.
EDWS Jam numero 6 – reporting straight outta Nova Gorica! 
Vreme je žgalo, triki padali, komadi bengali in s klapo hengali. Skratka do zdaj največji Jam in če te ni blo, poleg reportaže dodajamo video, ki te zna prepričati, da drugo leto prideš tudi ti! Shout out to the filmer/editor Ivan Vajagić – born ’n’ raised in LJ. 

Sam event že 6. leto organizira EDW$ Crew pod budnim okriljem Davida “Gruje” Grujića in ostalih crew memberjev.
Pomnite tovariši – v slogi je moč! Nekoč je bila vse skupaj samo ideja, ki je prerasla iz filmanja klipov v organizacijo enega največjih BMX eventov na slovenski sceni. 

Postavitve se lotimo že dan ali dva prej priprave pa potekajo skozi celo leto in letos smo imeli prvič tudi možnost kampiranja, kar je pomenilo, da so se riderji iz Trsta, Pise, Udin, Kopra, Pordenoneta, Meranota, Monze, Splita,  Vicenze, Ljubljane, Venezie, Monfalcona, Maribora in Milanota  zbudili direkt v skate parku ready to shread. Jasno da je italijanska BMX scena dobro podkovana saj jih je bilo več kot slovenskih rajderjev vendar so imeli tudi “naši” za nakazat cel repertoar trikov s katerimi dajejo vedeti, da smo tudi mi, še kako alive ’n’ kickin’! 

Za lakoto je poskrbel lokalni grill mojster Jakob Golob in njegova boljša polovica Šeila, ki delujeta iz  Ošterije Žogica v Solkanu na dan eventa pa sta pripravljala hembasterje ŠeŠe, ki so the bomb in only available on special occasions such as our EDWS Jam! Šank pa je peljalo društvo GO SK8 z lokalnimi deklinami, ki so stregle mrzlu bjru, sokč in wdu da klapa ni ushlna. Za nagrade in ostale goodse se iskreno zahvaljujemo Monsterju, Obsešnu, SGB Tattoo ’n’ piercing, San Carlu, Four pegsu ter Pendrek magu. 

Hvala. Grazie. Thank you all.

Spored:

13:00h  Pretoplo. Furajo le najbol nori.

14:00h  A lotmo? Ja, počasi… Prijave se zbirajo. 

15:00h  Še zadnji check in-i, warm up in full effect.

15:30h  Začnejo AM riderji – cash for tricks.

16:00h  Bjra za pogum.

16:15h  Začnejo PRO riderji – cash for tricks. 

17:00h  Judges scooring – free riding for all.

18:00h  Pool jam challenge.

19:00h  Curved rail challenge.

20:00h  AM finals.

21:00h  PRO finals.

22:00h  Judges scooring – free riding for all.

22:05h  Dr. Kostja že densa, reload šanka, malo funka malo panka.

22:45h  Podelitev nagrad in henganje. 

Se ga next year!

EDWS per fuckin sempre! 

Comments are closed.