#DESETKA2020: Jani M. Zorec
April 22, 2020   //   By:   //   Domači, Skate, Domače novice, Vsebine, Novice, Intervjuji   //   No Comment

Tudi danes je pred vami branje z enim izmed finalistov v letošnjem natečaju #desetka. Na tretjem mestu sta pristala Jani Zorec in Aleš Sedej. Danes odgovarja Jani, Aleš pa pride na vrsto jutri.

MF: Po pravici povej. A si užival ob natečaju al ti je šlo na jetra, da “moraš” zdej, ko je treba bit doma na kavču, it na skejt in drkat trik, ki smo ga mi določili?
JMZ: Po pravici – ta natečaj je bil zame sigurno nekaj najbolšega, kar se je v dani situaciji lahko zgodilo. Ker delam v sportni produkciji, kjer smo vsi “čez noč” ostali brez dela, sem imel naenkrat veliko casa. Rolkarskega druženja je bilo zaradi vsega dogajanja takorekoč konec in desetka nam je vsem omogočila, da smo se lahko v nekem smislu spet družili. Vsak večer sem zaspal z nasmehom na ustnicah, ker sem vedel, da me že jutri dopoldan čaka nov trik. Mentalno to naredi veliko. Pa čakanje na ostale tekmovalce, čekiranje profilov na insta, a je ta že to odpeljal…skratka TOP!! 

MF: Kje te je zmanjkalo?
JMZ: Zmanjkalo me je pri bonus triku 7, oziroma triku stevilka 17.  Ker sem 16.trik še nekako čez prste pogledano odpeljal, je sledil Domen Dajčman s fakie fs 360 flip, ta trik pa je bil moj rabelj. Recimo da sem bil blizu pa sem potem tako nesrečno stopil in si zvil desni gleženj (ki je bil tako ali tako že nacet od prej). Če se ne bi poškodoval, bi ga verjetno odpeljal. Verjetno, hehe.

MF: Tukej se ti morem kar mal opravičit, ker bi ti enga izmed teh poizkusov lahko šteli kot odpeljanega, ampak ko sem videl pa gleženj, mi je bilo pa jasno, da je zate game over. Ampak zdej ti poveš, a bi imel šanso še kterega odfurat po zvinu?
JMZ: 18. trik je bil nollie bs 360 heelflip – tega bi še odpeljal, sicer bi se kar moral pomatrat, ker je gleženj res slab – pred 10 leti bi šel in bi ga odpeljal, gleženj gor ali dol. Danes pa bi se odlocil isto, kot sem se. 19. trika oz switch 360 double flip pa ne bi odpeljal. Možnosti za to so tako majhne, da raje recem NE. V tem stanju to zgleda nemogoče. Hardflipa nardim za vas vse zdaj takoj, hehe, Shane O’Neill trike pa prepuščam zmagovalcu Lovru in pa Nejcu Mraku.

MF: Kateri od odpeljanih ti je vzel največ časa? 
JMZ: Tvoj bonus trik (cab bigflip), ker ga še v življenju prej nisem niti poizkusil. Niti mi ne gre caballerial, tako da sem bil zelo vesel, ko se mi ga je posrečilo nekako ujeti. Vse skupaj (doma in po službi) mi je vzelo cca 4 ure.

MF: Hočemo kratek odgovor – A je bil med našo selekcijo trikov kakšen tak, ki si ga probal prvič in si ga probal samo zaradi natečaja pa ga verjetno sam niti ne bi probal?
JMZ: Ja, kar nekaj. Cab bigspinflip, fakie fs shuv revert, fakie inward heel revert, nollie inward heel – nikoli prej in verjetno nikoli potem. To pač niso moji triki.

MF: Kdo je bil po tvoje favorit tekom samega tekmovanja?
JMZ: Najprej moram povedat, da me je pozitivno presenetilo število vseh sodelujočih in pa potem število finalistov. Dokazali smo, da je slovensko skejtanje na visokem nivoju. Vsem fantom kapo dol! Sam sem navijal potiho za Filipa Krebsa in Lovra Lebena, slednji je nakoncu pometel s konkurenco! V bonus rundi pa sem navijal za vse finaliste. Hype je bil neverjeten!

MF: In zdej, ko je konec? Občutki, plani in želje za naprej?
JMZ: Zdaj, ko je vsega konec, imam rahlo praznino v sebi, heh. Malo mi manjka ta vsakodnevna akcija in hype… ampak ukrepi se rahljajo, tako da bomo verjetno že kmalu lahko skupaj sešnali v miru. Plani so taki, da se čimveč skejta, želja pa samo ena – da vsi ostanemo zdravi. Peace and love!


Comments are closed.