#DESETKA2020: Blaž Jaklič
April 21, 2020   //   By:   //   Domači, Skate, Domače novice, Vsebine, Novice, Intervjuji   //   No Comment

Nadaljujemo z našimi intervjuji v natečaju #desetka2020. Na drugem mestu je na koncu pristal Blaž Jaklič z 18. sfuranimi triki. Prijetno prebiranje!

MF: Po pravici povej. A si užival ob natečaju al ti je šlo na jetra, da “moraš” zdej, ko je treba bit doma na kavču, it na skejt in drkat trik, ki smo ga mi določili?
BJ: Sem užival bolj kot na kavču, ki je v tem času že postal neudoben. In naučil sem se nekaj novih trikov, kar je tudi plus.

MF: Kje te je zmanjkalo?
BJ: Zadnji odpeljan je bil nollie backside 360 heelflip, switch double 360 flipa nisem mogel odpeljati.

MF: Kateri od odpeljanih ti je vzel največ časa? 
BJ: Največ časa mi je vzel nollie inward heelflip, trajalo je približno dve uri.

MF: Hočemo kratek odgovor – A je bil med našo selekcijo trikov kakšen tak, ki si ga probal prvič in si ga probal samo zaradi natečaja pa ga verjetno sam niti ne bi probal?
BJ: To je bil fakie fs 360 flip. Čudna rotacija, pa še flipnit je treba.

MF: Kako to, da si se joinal v natečaj šele po prvih desetih trikih? Je šlo za taktiko al bolj slučaj? Al si samo prepozno izvedel za igrco, ki se jo igramo?BJ: Da sem joinal šele po desetem triku je zaslužen kolega Aleš Sedej. Z njim sem šel skejtat na parkirišče, ko je bil na vrsti deseti trik. Na srečo so bili taki triki, ki jih znam že od prej dovolj dobro, zato sem jih posnel kar v liniji.

MF: Kdo je bil po tvoje favorit tekom samega tekmovanja?
BJ: Po mojem mnenju je bil Lovro največji favorit že od začetka. Je vedno takoj objavil trik na clean.

MF: In zdej, ko je konec? Občutki, plani in želje za naprej?
BJ: Sem zelo zadovoljen s potekom natečaja. Spet sem obnovil nekaj trikov, ki sem jih že znal in dodal nekaj novih. Zdaj se za nekaj časa prestavim iz ravnin na krivine, poleti pa posnamem kakšno hudo linijo za kamero.

MF: Se skejtamo, hvala ti!
BJ: Hvala tudi vam za odličen natečaj! 

Comments are closed.