#DESETKA2020: Aleš Sedej
April 23, 2020   //   By:   //   Domači, Skate, Domače novice, Vsebine, Novice, Intervjuji   //   No Comment

In smo še pri zadnjem intervjuju v letošnjem natečaju #desetka2020. Aleš Sedej si je z Janijem Zorcem razdelil tretje mesto. Jani je na naša vprašanja odgovoril včeraj, danes pa so vrstice Aleševe. Prijetno prebiranje!

MF: Po pravici povej. A si užival ob natečaju al ti je šlo na jetra, da “moraš” zdej, ko je treba bit doma na kavču, it na skejt in drkat trik, ki smo ga mi določili?
AS: Po pravic bom povedal. Blo je top! Doma itak ni kej počet in je blo tole ko ata na mamo, haha. Kul je blo, ker sem se mogu kar pomatrat, vsaj od prvih desetih trikov dalje. 

MF: Kje te je zmanjkalo?
AS: Pri fakie FS 360 flip. Za to rotacijo ne sede telesu, rame pa ne ubogajo, tko da sem se mogu poslovit. Zadnji sfuran je bla fejki cabalerio frtavka, hehe.

MF: Kateri od odpeljanih ti je vzel največ časa? 
AS: Vsi, haha. Pri začetnih sem hotel čimbolj na clean, pri tatežjih pa že noge niso ubogale. Največ časa mi je vzel backside bigspin. Sem kar porabu dva sešna, se prav 2x po 3 ure zihr.

MF: Hočemo kratek odgovor – A je bil med našo selekcijo trikov kakšen tak, ki si ga probal prvič in si ga probal samo zaradi natečaja pa ga verjetno sam niti ne bi probal?
AS: Nollie inward heel, fejki shove revert, fakie inward heel revert, nollie bigspin heelflip, cab bigflip in nollie inward heel – za tadva nisem ziher. So mi pa dal za razmišljat triki, sem pa ful vesel da so bli in da sem jih sfural. Noro je blo!

MF: Kdo je bil po tvoje favorit tekom samega tekmovanja?
AS: Lovro Leben že od samega začetka, je pokazal da ma on to. Po odpeljani Blaževi liniji vseh prvih desetih trikov sem bil tud siguren, da bo ubijal. Itak so pa vsi tekmovalci pokazali, da se še zmer fura skate scena, tako da čestitke vsem.

MF: In zdej, ko je konec? Občutki, plani in želje za naprej?
AS: Zaenkrat mam za zrihtat balkon pa na šihtu in faksu mam neke scene, tko da kakšna pavzica, mogoče za kašno urco mal noge pretegnit, za naprej pa čimveč furat. Upam, da se razmere umirijo, da se gre na kakšen skate trip pa kaj posnet. Sezona se je dobr začela, tako da sam akcija!

MF: Se skejtamo, hvala ti!
AS: Hvala vam!

Comments are closed.