DESETKA: Aleks Šoštarič
June 21, 2020   //   By:   //   Vsebine, Domači, Skate, Domače novice, Novice, Intervjuji   //   No Comment

“Kar nekaj časa je že minilo, odkar smo za dober namen v času epidemije odigrali natečaj Desetka. Stvar je potekala na našem Instagram profilu @pendrekmag in prav na hitro se bomo vrnili tja. 
Letošnji natečaj nas je res navdušil v vseh oblikah – s triki in njihovo končno cifro, številom udeležencev oziroma sodelujočih natečajnikov, do zmagovalnega switch double 360 flipa Lovra Lebena, dodatno pa nas je navdušil tudi prispevek Aleksa Šoštariča, ki ga najdete na dnu intervjuja. Svoj skupek prvih desetih trikov je bil sproduciran preko računalniške igre in prav se nam zdi, da nam “Mišek”, v teh časih, ko se pričakuje izzid novih skate iger (Skate 4 in obnovljena Tony Hawk’s Pro Skater 1 in 2) pove besedo ali dve več.”

MF: Za sam štart morem iz tebe izvlečt od kje ideja, da sodeluješ v načem natečaju na tak način?
AŠ: Sama ideja je padla, ker kot blader res ne znam trikov odpelat v živo. Da bi bolje razumeli, se morem vrnit nazaj, nekam na konec 90tih, ko sem kot edini blader v svojem okolju (Domžale), imel predvsem skatersko družbo. Od stare generacije street domžalčanov (Dominik, Ogorevc, Zule, Klander, Grmek itd.), do generacije skatepark riderjev (Koki, Pleš, Čbela, Rex), sem nekak zrastel ob skejtanju in se naucil imen trikov.
Iskreno ob objavi sploh nisem vedel, da gre za natečaj. V karanteni sem hotel bit samo mal kreativen, ker sem bil takrat polnih 14 dni doma.

MF: Res sem čisti antigejmer pa me zanima kolk časa je šlo za to?
AŠ: Za to, da sem posnel trike sem uporabil PC. Game je Skater XL. V procesu sem izbiral med tem in Session-om. Snemal sem kako uro s Screen capture v Obs studiu. Skater XL je na voljo za PC, session pa je 17ga izsel tudi na xboxu. (Sorry PS players)

MF: Kako pa izgleda sam proces, ki je prinesel končno montažo? Še muziko si podložil tematsko z naših Desetk!
AŠ: Najprej sem pogledal vse trike in jih nametal na list. Tuki se je pojavil prvi problem, drugi trik, ko Skrbiš odpelje frontside 180 no comply. Tega trika res v nobenem gejmu ne morem odpelat, pa sem pol kr preskoču, hah. Po posnetih trikih sem importal Premiere in odrezal na trike, musko sem poshazamal iz Pendrek Instagram postov in rahlo obdelal, da sem dobil željeno dolžino. Potem pa samo še render pa na Instagram objavit in potegat Desetko in Pendrekmag.

MF: A je karakter, ki fura v tvojem videu, po kom oblikovan al je to že nek obstoječ lik?
AŠ: Mislim, da sem samo zamenjal hlače in majco, da je pasal v okolje. Drugače pa je default player, ja. Zdej razmišljam, da bi ga mogel res tematsko oblečt al pa vsaj grafiko na decku zamenjat s Pendrekovim logotipom.

MF: Noro! Torej komej čakaš izdaje iger Skate 4 in oziroma osvežen THPS1 oziroma 2?
AŠ: Če izbiram med slednjima, potem Skate 4 ali kakorkoli bo poimenovan. Bolj kot tedva gamea sta mi všeč Skater XL in Session, ker sta manj arkadna, odpeljat en trik je 100x težje kot v arkadnih igrah. Z zanimanjem pa pričakujem Skate 4, Sokolov Tone pa me ne navdušuje preveč…


MF: Zakon, hvala ti za tvoj čas in prispevek, smo še kar suckerji za kreativo in tole je blo res fajn videt.
AŠ: Hvala za intervju in pozdrave moji EZ3X ekipi, pa hvala Pendreku za share.

Comments are closed.