CHECK-IN: Žan Hameršak
June 30, 2016   //   By:   //   Domače novice, Vsebine, Domači, Skate, Novice, Intervjuji   //   No Comment

profile
Portret; foto: Domen Dajčman

Še en mladec je takšen, ki si zasluži naše vrstice. Ja, če prideš na vsak event, na vsak sešen, na vsak contest in nase opozarjaš znova in znova in vmes stisneš še najvišji ollie na Obsešen Cankar Sešnu, potem veš, da je tale check-in več kot zaslužen. Žan Hameršak je ime tega mulčka, od katerega se pričakuje še in še več. Prijetno prebiranje!

MF: Čisto direktno vprašanje: Kdo si?
ŽH: Žan Hameršak, nekdaj mulc iz ulice, ki ga nogomet, košarka in podobni ekipni športi niso zanimali. Zanimalo me je nekaj drugačnega, nekaj kreativnega, nekaj kar ne počne večina, ampak le izjeme. Skejtal je že moj starejši brat in od tam prihaja moje navdušenje. Na podlagi tega sem sam navdušil še par sošolcev in kmalu smo postali prava klapa, ki je šla ob prostem času raje na skejt kot sedela pri računalnikih.
Živim v Račah (še kar blizu Maribora), kjer pa ni ravno veliko stvari za skejtat. S prijatli smo po večini vozili pred trgovino Tuš, preskakovali robnike, kartonaste škatle, oče pa mi je kasneje naredil objekt za vadit. Ni bilo dneva, da ne bi stal na rolki. Starša sta me začela vozit v skejtparke, udeleževet sem se začel tekmovanj, spremljal sem doomača dogajanja, domače in tuje skate videe.

MF: In si skejter in skejt ti pomeni vse…
ŽH: Daje mi svobodo, užitek, nove izzive, spoznavam dobre ljudi, ki me vzpodbujajo in z njimi sklepam prijateljstva. Skejt me je naučil potrpežljivosti in vztrajnosti. Nič ne pride samo od sebe, veliko je padcev, včasih tudi jeze. Skejt postane način življenja.
Sicer pa obiskujem Srednjo šolo za oblikovanje v Mariboru, saj me poleg skejtanja zanima tudi fotografija.

MF: V zadnjih nekaj vikendih si na vseh dogodkih pokazal s kakšnega testa si…
ŽH: Udeležil sem se kontestov npr. v Novi Gorici (Flowgrind), kjer sem končal kot šesti (v tamlajši kategoriji do 16 let), udeležil sem se Obsešen Cankar Sešna v Ljubljani. Tam sem zmagal highest ollie, tretji pa sem bil na tekmovanju v Rušah. To je bilo to v zadnjih dveh mesecih.

MF: Zgledov imaš brez dvoma kar nekaj.
ŽH: Zgledujem se po večih rajderjih, vsak ima neke kvalitete. Austyn Gillette, Brad Cromer, Bobby De Keyzer, Nick Boserio in drugi.

MF: Omenil si, da si se “izobraževal” tudi s slovensko skejtersko video literaturo.
ŽH: Ja, sigurno je imela domača scena name velik vpliv. Domači videi so mi pokazali veliko. To Ni Hec, KRIZA 4 Life, Collapse video pa NeverEndingStory, osebno pa so mi bili in so mi še vedno najboljši skejterji z domačih tal Dean Gostimirović, Tomaž Šantl, Tadej Skrbiš, Fogy, Luka Bizjak in Anže Lemovec.

MF: In zdaj?
ŽH: Uspešno dokončat svoj video, se udeležit čimveč skate dogodkov in se met ob tem maksimalno fajn.

INSTAGRAM:
https://www.instagram.com/hamersak_zan/

Comments are closed.