CHECK-IN: Sandi Pavlovič
July 14, 2016   //   By:   //   Domače novice, Vsebine, Domači, Skate, Novice, Intervjuji   //   No Comment

sandi

“Sandi Pavlovič. Kdo? Par let nazaj je bilo le slišat, da je nekje na Koroškem skejter z imenom Sandi, da ga ripa, da ima stil in da s klapo pridno snemajo videoklipe. In kmalu pravi wow in kmalu, prekmalu je bilo slišat, da je dečko dodobra pokvaril gleženj. Kar nekaj časa je minilo in prav ta Sandi, sedaj že ornk dec, ga spet ripa in ga ripa z maximalno mero mehkobe, stila in parom lahkih in hitrih nog. Pa da ne izdamo vsega, bo preostalo o sebi povedal v naslednjih vrsticah novega Check-Ina. Prijetno prebiranje!”

MF: Kdor ne ve, lahko sedaj izve. Pa ti povej kdo je Sandi Pavlović?
SP: Jaz, sem iz Raven na Koroškem, štejem pa 22 let. Kolkr se spomnim skejtam resno že od drugega razreda osnovne šole… so zdaj, hah…
Ko nisem na skejtu, ne počnem glih veliko drugih stvari. Sem še kar boring… Služba, chillam, ko se mi da, pogledam kak skejt muvi pa skos visim na Instagramu, kjer čekiram kako ga folk ripa, da me pol kr malo mine in ne nahajpa.

MF: V drugi razred segajo začetki ali…? Kako je to izgledalo? Prvi stik…
SP: Prvič, ko sm zagledal skejt, itak, stara dva sta ga kupila starejšemu bratu nekje v Avstriji, bil je nek Crazy Creek – čisto navaden skejt. Takoj sm ga vzel in probal furat, ampak brat ni bil glih najbolj navdušen. Potem sem pa skos doma težil, da hočem tud sam imet skejt, da bi jaz tud rad fural in potem sem počasi začel. Sam sem si pa pravi skejt kupil v prvem letniku srednje, ker sem končno prišel do svojega keša (štipendija)… Fuck yeah! Prej sem pač hustlal in fural tiste decke za 20 evrov iz Hervisa ali pa, če mi je kdo dal svoj rablen deck. Jebiga. Lajf.

MF: Marsikomu, ki te je že opazil furat, je jasno, da se znajdeš na praktično vseh terenih.
SP: Ja, probam furat vse, ane. Prej smo furali itak samo flet, ker streeta ni glih nekaj veliko tu pr nas, parka pa tudi nismo meli. Delali “smo” si objekte sami, raile, kickerje pa kakšne ledge. Drugače pa kar je bilo, smo pofurali. Zdej je kar boljša situacija, imamo park v Prevaljah – je plac, kjer lahko hengamo in furamo. Ne motimo nikogar, tako da se nihče ne more pritoževat, da smo moteči. Zdej probam furat bolj krivine, ker nism bil nikol glih “krivinar “, mi je pa ful všeč in sick. Najrajš pa furam neke mini ledge, banke, kak u izi zid, stopice mi pa niso več pri srcu, odkar sem zjebal nogo. Recimo Cankar (Ljubljana) mi je bil že od vedno najbolš za furat, ker mi je najbolši flat, je pa zdej že kar ornk načet in popokan. Zadnje čase največ samo kruzam pa powerslidam. Sej veš, wannabe Magenta, hehe. Triki pač pridejo in grejo… ali pa jih pozabiš sploh delat.

MF: Verjetno ti domača scena ni popolna neznanka, a?
SP: Poznam in sem pregledal kar vse slovenske videe od Obsešna. Najhujše, itak! Sploh Damage. Ko sem dobil kak Pendrek, sem ga itak prebral celega, ga prečekiral v potankost. So mi bili kar zanimivi. Najhujši mi je pa Boris Petkovič (Hefe). Videl sem ga samo ene dvakrat ali pa trikrat furat v živo pa še to na parku in ne na streetu – baggy cote, najbolj zategnjene aksle, špegle pa kabrio kapa. Čist nek special style skejtanja, zato mi je tut najbol všeč. Bi ga pa rad videl še kaj furat, sploh ko sem nazadnje zasledil nek star clip iz kontesta, ki fura na parku…Sick! Benihana to fakie na kvotrju. Died.

MF: Furamo dalje, furaš dalje. Kje si čez recimo 5 let?
SP: Upam, da še vedno na skejtu, ako bog da. Mogoče furam kakšno manj stresno in naporno službo, da mi ne zjebe vsakega dneva. Imet svoj flet, da ne težim več starim doma, hah. NE! Začet repat! Evo, to! Se met fajn in uživat, it na kakšen skejt trip več pa manj zjebanih gležnov in zapestij.
Tenks za to, pis aut!

Instagram:
https://www.instagram.com/ejkejforti_7/

                                                        (Prešaltaj na 1:40)

Comments are closed.