CHECK-IN: Matjaž Pajntar
August 11, 2016   //   By:   //   Vsebine, Domači, Skate, Domače novice, Novice, Intervjuji   //   No Comment

jernej zupan
Ollie; foto: Jernej Zupan

“Tako majhna je naša država in njena skate scena pa še vedno gremo (očitno) lahko brez večjih težav mimo kakšnega talenta. Matjaž Pajntar iz gorenjskih koncev je že en teh. Pa naj se predstavi kar sam, ti pa nikakor mimo njegovega svežega Instagram videoklipa. 360 flip noseslide to fakie? Še kdo? Prijetno prebiranje!”

MF: Kdor ne ve, lahko sedaj izve. Pa ti povej kdo si?
MP: Sem Matjaž Pajntar in živim v Bohinju, točneje v Srednji vasi. Star sem 24 let in študiram na Višji šoli za gostinstvo in turizem Bled. Zaposlen sem kot receptor v hotelu. V prostem času se rad poganjam po 4 kolescih, ko pa pride zima, pa žal ni možnosti indoor skejtanja v Bohinju, tako da se vzame board in se skoči na bližnjo goro (Vogel). Lahko rečem, da mi ni nikoli dolgčas. Rad imam adrenalin in res ne vem kaj bi drugega lahko počel, če ne bi poznal teh dveh športov.

MF: Kam pa segajo tvoji začetki omenjenega dilcanja?
MP: Uf, to je pa že daleč. Bil sem star okoli 10 let. Vse se je začelo, ko sva s prijateljem našla rolko pri njemu doma. Tako sva se začela voziti sem ter tja po vasi. Brat je videl, da mi je ta šport všeč in me je kar naenkrat presenetil z novim skejtom In tako se je začelo učenje ollija in tako dalje. Spomnim se mojega prvega flipa, nikoli ne bom pozabil tega neverjetnega občutka. Sfural pa sem ga na travnati površini. Družina me je pri tem zelo podpirala. Oče mi je naredil rail, box ter skok. Vse to sem postavil doma na dvorišču in imel sem svoj mini skate park. Površina je bila sicer tlakovana, ampak to me ni kaj preveč motilo. Veliko sem poskejtal tudi na glavni cesti, ki gre skozi vas. Mogoče sem malo motil sosede z vsem tem opletanjem in razbijanjem s skejtom, ampak nič zato.

MF: Kako pa izgleda kaj trenutna scena v tvojem kraju oziroma dajmo rečt v “bližnji” okolici?
MP: Lahko rečem, da je skate scena v mojem kraju zelo slaba, saj niti ni dobrih pogojev za skejtanje. Včasih nas je veliko skejtalo v Bohinju, zdaj lahko tiste, ki furamo, preštejem na prste ene roke. Ja, žal, tako je to. Sicer pa smo imeli »skatepark« v Bohinju, vendar je prišla nevihta z močnim vetrom pa je vse šlo v maloro. Novega žal niso naredili. Tako je od tega skateparka ostala samo še tabla in asfalt na katerem so narisane črte, kjer se otroci učijo za kolesarski izpit. Tja smo privlekli svoj rail ter leseno klopco, tako da, kadar nam možnost dopušča, gremo ven iz Bohinja. Ve se, da je najboljši poligon za rolkanje v Novi Gorici, tako da takoj ko najdemo čas, se usedemo v avto ali na vlak in via Gorica.

MF: Glede na to, da nisi pri tanajmlajših, me zanima, kako kaj poznaš slovensko sceno skozi njeno zgodovino. Videi, revije, legendarna tekmovanja, etc.
MP: Zgodovino slovenskega skateboardinga poznam bolj malo, pogledal sem pa večino slovenskih skateboarding filmov kot so npr. Penzija, Mad world, Kriza, To ni hec, Neverendingstory pa še kaj bi se našlo. Rad vidim, kako se slovenski skateboarding razvija.

MF: Za finiš nam še povej kaj dela Matjaž v letu 2017.
MP: Cilj imam čimprej diplomirati in delati to kar zdaj delam. Torej čim več svoje energije usmeriti v skejtanje in boardanje pa da bi bilo čim manj poškodb, čez čas pa si želim ustvariti svoje stanovanje v hiši.

Instagram:
https://www.instagram.com/matjazpajntar/

Comments are closed.