CHECK-IN: Erazem Gliha
March 21, 2018   //   By:   //   Domači, Skate, Domače novice, Vsebine, Novice, Intervjuji   //   No Comment

Portret

Kljub temu, da je večina skejterjev, ki so narekovali in vodili dolenjsko sceno, migrirala iz Novega mesta v Ljubljano, pa se tam sem ter tja najde še kakšen rajder, ki kdaj pa kdaj upozori nase. Erazem Gliha je en teh, na katerega pade oko ali zaradi hitrega napredka v trikih ali pa zaradi stila samega. No, pa naj se kar sam predstavi kdo je in kako deluje. Prijetno prebiranje!

MF: Za tiste, ki nas berejo in spremljajo dnevno, ki te mogoče oz. verjetno ne poznajo, kaj o sebi nam lahko izdaš?
EG: Sem Erazem Gliha, star sem 19 let, prihajam iz Novega mesta. (Mačkuca- zingeli), poleg skejtanja se ukvarjam še z boardanjem, free runningom, fitnessom, motocrossom in s snemanjem. Prvi skejt mi je kupil dedek za svoj osmi rojstni dan, je pa na začetku kar nekej let v garaži nase nabiral samo prah.
Kot otrok sem praktično ves prosti čas preživel zunaj, v naselju, s sosedi (Jan Judnič, Tit Moretti, Jan Ivanetič, Matevž Lenart, Nejc Plankar, Matej Jožef, Lovro Križan, Patrick Pokleka, Rok Judnič, Klemen Kopina in Žan Križan). Ful smo radi ustvarjali. Gradili smo si hiške na drevesu, bunkerje v gozdu, se igrali policaje in roparje, se šli skrivalnice, igrali fuzbal, košarko, s časom pa se je začelo tudi furat skate, skiro, bmx, rolerje, downhill, motocross in takrat je dedkovo rojstnodnevno darilo prišlo v uporabo. Takrat sem imel 11 let, torej obiskovanje šestega razreda.


Crooked Grind

MF: Tvoji tvoji začetki skejtanja segajo ravno nekak v čas, ko je print domačih skate medijev in medijev, ki so kakortoliko sem ter tja prikazali skateboarding, začel umirat oziroma zamirat. S kje si vlekel navdih in informacije, če greva pogledat samo domačo sceno?

EG: V največji meri me je na skejtanje navdušil Domen Brodarič. Prvič sem na lastne oči videl kickflip, heelflip, varial flip, kar se mi je takrat zdelo čist nepojemljivo oz. kar fantastično. Povedal mi je tudi za KRIZA skateboarding in pokazal njihove posnetke na YouTube kanalu, ki so me čisto prevzeli. Sem pa iskal tudi sam in našel navdih in informacije seveda tudi pri vas (Pendrek). Sem ter tja sem kakšno sliko iz revije tudi izrezal in jo nalepil na steno in omaro za obleke. Par fotk je še vedno na omari, ki je namenjena čevljem…


Nollie Heelflip

MF: Res fino prebrat tako reč. Zdej mi pa reči kako to, da si mi posredoval tolk malo slik in tolko več linkov videov?
EG: Ja, glej, na žalost al pa na srečo, sem jaz tisti, ki ponavadi drži kamero oz. fotič v roki, zato mam svojih slik zlo malo, skoraj nič. Imam pa posnetkov toliko več, ker rad delam krajše edite. Se zavedam, da mi bo to veliko pomenilo, ko jih bom gledal, ko bom starejši. Zdi se mi, da kar se posname, ostane za zmerej, kar pa se ne, gre pa skej ko prej v pozabo.

Ollie

MF: Kje je Erazem Gliha v letu 2018? Kakšni ekstra plani?
EG: V Novem mestu. Res si želim na skate trip v Barcelono. Bolj pogosto se bom poskušal udeleževat skate sešnov in kontestov + res bi se rad poizkusu v nekem Game of SKATE tekmovanju.


https://www.instagram.com/erazemglihaa/

Comments are closed.